19

så var man 19 imorgon då. inget spännande tal precis. innan ville man alltid bli äldre och räknande dagarna till sin födelsedag. nu är det inte så längre. nu vill man inte det längre när man insett hur snabbt tiden går egentligen. men det är inget att göra åt. kan vara glad att jag inte är 48 iallafall - då hade det varit lite värre :)

meningen med födelsedagar är inte presenterna som var så viktiga förr. man har insett att det som egentligen är det roligaste och mest betydelsefulla är att samla släkten och vännerna. som jag ska göra imorgon då. och nästa fredag.

så ett stort grattis till mig :) nu är det plugg som gäller.

solen i ögonen

image12

image13

fredag

det är inte kul att vara förkyld när det är sommarväder ute. men inget att göra åt det. förutom att försöka bli frisk så fort som möjligt då :) trevlig (och lång) runda på stan idag. mysigt att sola i tivoliparken. mkt folk. plus en del inköp :) imorgon blir det grillning hos mariellan - länge sen vi träffades alla så det ser man fram emot. hoppas bara att man inte får feber tills dess lr nåt. men ska överkonsumera te och halstabletter ikväll så blir det säkert bra  ;) 

gjorde fysikprov igår. så nu är den kursen avslutad. jees! (det är nämligen inte mitt favorit ämne :) kemi och tyska kvar. sen student! och nu är allt fixat till det också. det kommer bli så bra så. och hösten försöker jag inte tänka på så mkt. har livet framför mig. om jag ångrar något finns det alltid möjlighet att ändra på det. börja plugga något helt annat. trots att det kanske inte är det jag velat från början. men mitt motto är att det ordnar sig det gör det alltid. ska se till att följa det med :) 

puss till er!

jag har en ny idol

eller rättare sagt alla personer som vågar stå upp för sina åsikter är mina idoler. och inte bara det. något som jag verkligen uppskattar och blir fascinerad av är de som är öppna för allt - openminded. inte rädda för att testa något nytt och heller inte drar förhastade slutsatser om något de inte har en aning om. för hur kan man uttrycka sig om något man inte ens testat? jag ser inte logiken i det hela. hatar när människor är helt instängda i sin egen lilla bubbla och ser allt utanför den som något dåligt och konstigt. men i grunden handlar det om okunskap. brist på kunskap om världen utanför. allt kan man lära sig och ta del av - bara man vill och inte är feg. för det är fegt att ha åsikter om en massa som man inte har någon som helst erfarenhet av. fegt att tro att ens egen lilla bubbla är bäst och att de som inte passar in i ens mall är udda och konstiga.

vad vill jag ha sagt? jo att det är så coolt när någon väljer att gå sin egen väg utan att bry sig om vad andra tycker. utan att vara rädd för att sticka ut. samtidigt vara öppen för allt och alla, och inte vara rädd för att testa något okänt eller umgås med någon som är helt annorlunda än en själv. det kallar jag att vara modig! dessutom är det väldigt charmigt ;)

så till slut

det är så skönt när allt löser sig. har sprungit runt på stan (också i lund och malmö) de här dagarna för att hitta allt till balen och studenten. och äntligen så är allt ordnat. ingen panik längre :) ibland har man tur så är det bara. nu kan man istället koncentrera sig på andra saker. som plugg? nej det tar jag imorgon. idag ska jag bara slappa :) är helt slut!

wild world

                  
       

strasburg

var i strasburg i frankrike med skolan för inte så längesen. väldigt trevligt var det och hur underbar stad som helst! rekommenderar skarpt att åka dit ;) men jag som älskar att resa finner alltid något speciellt i varje stad - oavsett om det är lund eller cannes. alla ställen har sin charm med andra ord :)

image6 


    
     


RSS 2.0